Shop in Thals op 6 en 7 april
Op zaterdag 6 en zondag 7 april trappen de handelaars van het stadscentrum het zomerseizoen op gang met een nieuwe editie van Shop in Thals. Vanaf 14 uur kunt u de nieuwste modetrends ontdekken tijdens de modeshows op de overdekte catwalk op de Grote Markt. Zondagnamiddag zijn alle winkels open van 13.30 uur tot 17.30 uur. Ook het historische Spel van de Roetaert vindt dit jaar plaats op zondag 7 april. Vanaf 14 uur is er een kinderdisco en om 14.30 uur start het konijnenvangen. De Zandstraat en de zuidkant van de Grote Markt (tussen de Bovenrij en de Lakenhal) zijn autovrij van vrijdag 5 april tot en met maandag 8 april.

Vrijdagmarkt wordt kleiner
Op de vrijdagmarkt zijn veel openliggende standplaatsen. De marktkramers die op de wachtlijst staan, kunnen deze plaatsen niet opvullen. Zij bieden immers artikelen aan die al voldoende vertegenwoordigd zijn op de markt. Het stadsbestuur en het marktcomité willen de vrijdagmarkt daarom geleidelijk aan verkleinen. Hierbij komt het deel van de Augustijnenlaan aan de kant van het stadsarchief vrij. De verhuis start op vrijdag 28 juni. De marktkramers krijgen plannetjes zodat ze aan hun klanten kunnen laten zien waar hun nieuwe plaats is.

Nieuwe wandelzoektocht in het stadscentrum
Tijdens de opening van het toeristisch seizoen op zondag 28 april lanceert de dienst toerisme een nieuwe fotozoektocht. Dit jaar is het thema ‘poorten en deuren’. De zoektocht loopt tot 15 september en wordt traditioneel afgesloten met een prijsuitreiking en een receptie voor de winnaars en deelnemers.

Replay Festival in het Netepark
Op zaterdag 27 april vindt het Replay Festival plaats in het Netepark. Met vijftig nationale en internationale dj’s op vier verschillende podia is het een niet te missen opener van het festivalseizoen in de Kempen. U vindt alle informatie op www.replayfestival.be.